"ROGALIK W GRZE!"

Inicjatywy » Archiwum projektów » "ROGALIK W GRZE!"

„ROGALIK W GRZE!”

Pod takim tytułem rusza projekt realizowany przez Rogalik Team- grupę nieformalną zrzeszającą młodzież i osoby dorosłe z miejscowości Rogalik. Celem projektu jest uatrakcyjnienie wakacji dzieciom i młodzieży, integracja społeczna oraz wymiana doświadczeń. Grupa nieformalna Rogalik Team jest jeszcze tworem raczkującym, dlatego też ściśle współpracuje z Klubem Wolontariusza ze Starych Juch, a tym samym ze Stowarzyszeniem na rzecz rozwoju Gminy Stare Juchy. Działania projektowe uwzględniać będą treningi z trenerem piłki nożnej z Akademii Młodego Sportowca w Ełku oraz zajęcia taneczne dla najmłodszych prowadzone przez instruktora tańca. Finałową częścią projektu będzie mecz integracyjny, który rozegrany zostanie podczas III Pikniku Rodzinnego przez drużynę reprezentującą Rogalik oraz drużynę ze Starych Juch.  Pierwsze spotkanie w Rogaliku już 23.07.14r.

Projekt sfinansowano ze środków Programu „ Działaj Lokalnie VIII” oraz Samorządów : Województwa Warmińsko – Mazurskiego, Powiatu Ełckiego, Gminy Stare Juchy.