Nasze X-lecie

Inicjatywy » Wydarzenia » Nasze X-lecie

Co prawda ta właściwa data to 7 października, ale my już, już – spieszyliśmy się pochwalić. Bo ciepło, bo w planach były targi produktu lokalnego – chcieliśmy to pokazać nie tylko naszym mieszkańcom, ale też turystom, odwiedzającym.

Szczęśliwie sprzyjała nam pogoda, liczni goście, dobre jedzenie – też to przygotowane przez nas. Oczywiście była też część oficjalna – podziękowali nam za to, że jesteśmy, że działamy: pani wójt, przedstawicielki Koła Emerytów, Rencistów i Inwalidów. Specjalne podziękowania przekazała pani dr Katarzyna Iwińska z Collegium Civitas, wspominając naszą współpracę przy projekcie z lat 2008-2009.

Nasza prezentacja pokazała tylko część naszych dokonań. Można ją było obejrzeć w budynku Dobrej Siły. To tylko część – gdybyśmy chcieli pokazać wszystkie nasze osiągnięcia, to pewnie zrobiłby się z tego trzygodzinny film. Nie tylko projekty, granty. Przecież to z naszej inicjatywy uczymy ludzi nie śmiecić, dbać naszą wspaniałą przyrodę, która nas otacza. Mamy w sobie moc i ducha działania. Jesteśmy super zespołem – rozumiemy się już (chyba) bez słów. Jak trzeba – pracujemy po nocach. Może dlatego właśnie ciągle jesteśmy „na rynku”? Czy będziemy? Na pewno tak, bo jeszcze dużo, dużo do zrobienia. Chcemy zachęcić naszych mieszkańców do ciągłego uczenia się otaczającego nas świata, do pracy dla siebie i na rzecz innych.

Wierzymy, że nam się to uda. Bo jest w nas ta potrzebna moc, chęci i zapał.

Dziękujemy naszych sponsorom: Lasom Państwowym w Mrozach, WFOŚiGW z Olsztyna, Stowarzyszeniu Adelfi, Bankowi Spółdzielczemu w Ełku.

Dziękujemy też naszym gościom, że chcieli się nami bawić. Bo zabawa z żywą muzyką była doceniona. I tyle słów – zdjęcia pokażą atmosferę.