Sportowe lato

Inicjatywy » Archiwum projektów » Sportowe lato

Projekt „Sportowe Lato” .cieszy się wielką popularnością wśród dzieci i ich opiekunów.

Ma na celu  promocję rekreacji i sportu wśród dzieci i ich rodzin w czasie przerwy wakacyjnej. W ramach projektu zainteresowani będą mogli uczestniczyć w zajęciach sportowych przygotowanych przez pedagogów/wolontariuszy, a zakończy je na  Sportowy Piknik Rodzinny, który będzie również niepowtarzalną okazją do integracji międzypokoleniowej. Założenia projektu stanowią doskonałą sposobność do promocji sportu przez zabawę całymi rodzinami.

Potrzeba realizacji tego rodzaju projektów wynika z braku jakiejkolwiek oferty wakacyjnej.  Przez realizację tego działania chcemy uatrakcyjnić dzieciom i ich rodzicom, których nie stać na kolonie i inne wyjazdy,   czas wyczekiwanych wakacji. Chcemy to zrobić poprzez popularyzację sportowych zabaw, turnieje i ruch na świeżym powietrzu.

W tej edycji zajęcia będą odbywały się nie tylko w Starych Juchach, ale też w innych wsiach.

Piknik Rodzinny, kończący projekt – jak zwykle na stadionie wiejskim w Starych Juchach. Zapewnimy dojazd dla wszystkich gminnych dzieci!

Projekt realizowany będzie w lipcu/sierpniu. Dokładne daty spotkań – będą podawane w kalendarzu wydarzeń.

• Panorama6.jpg

III PIKNIK RODZINNY

2014-08-22 12:03

III Piknik Rodzinny, który odbył się 16 sierpnia 2014r. był podsumowaniem projektu SPORTOWE LATO realizowanego w ramach Grantów Gminy Stare Juchy. Serdecznie dziękujemy uczestnikom za wspólną zabawę.

• DSCN0822H.jpg

GRA TERENOWA- SPORTOWE LATO

2014-08-11 14:48

Zakończenie warsztatów z projektu SPORTOWE LATO.